KOCAELİ / GEBZE - Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi

SULAR SELLER GİBİ SINIFÇA İSİMLİ E TWİNNİNG PROJEMİZ HAKINDA

24-05-2021

E twinning tanıtım/ Sular Seller Gibi Sınıfça

Projemizde öğrencilerin, bir dilin oluşum süreçlerini yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayıcı etkinliklere yer verilecektir. Öğrenciler dil oyunları vasıtası ile kendi sınıf dillerin tasarlayacaklar ve sınıfta yaygın kullanılan sözcüklere yeni karşılıklar bularak kendi ortak dillerini oluşturacaklardır. Projemizde aynı dili konuşmanın birleştirici özelliği vurgulanarak uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler arasındaki sosyal etkileşimin arttırılması amaçlanmaktadır.

Dilin toplumsal uzlaşıdan doğması kuralından yola çıkılarak öğrencilerin kendi dillerini oluştururken birlikte hareket etme karar verme ve uzlaşı yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Projemizin amaçları öğrencilerin;

Kendi sınıf dillerini oluşturmalarını sağlamak

Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek

Bir dilin oluşum sürecindeki zorlukları fark ettirerek dilin önemine ve değerine vurgu yapmak.

Yazının oluşum süreci hakkında bilgi edinmelerini sağlamak.

Grup ekinlikleri vasıtasıyla, dinleme, anlama ve kendini ifade becerilerini geliştirmek,

Ortak dilin birleştirici ve uzlaştırıcı özelliğinden hareketle uzlaşı becerilerini geliştirmek

Pandemi sürecinde öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırmak,

Dil oyunlarını kullanarak eğlenceli bir ortam yaratmaktır.

Proje Sürecimizde

Projemizde her ortak kendi öğrenci grubunu oluşturacak. Gruplar sanal ortamda bir araya gelerek her hafta düzenlenecek çalışma takvimi doğrultusunda etkinliklerini yapacaklardır.

Proje ortakları her ayın sonunda buluşarak aktivitelerle ilgi paylaşımlarda bulunacaklardır.

Çalışmaların 4 ay sürmesi beklenmektedir.

Birinci ay çalışmaları:  Öğrenci grupları oluşturulacak, proje hakkında ortak bilgilendirme toplantısı yapılacak, tüm etkinlikler ve buluşmalar sanal ortamda gerçekleştirilecektir. Proje için web 2.0  araçları kullanılarak afiş tasarımı yapılacaktır.

Kendi dillerini oluşturmasını konu edinen bir hikaye okunacak ve grup üyeleri bu hikayeden hareketle yeni bir dil oluşturma konusundaki fikirlerini ortaya koyacaklardır. Kuş dili isimli dil oyunu oynatılacaktır. Sınıfta yaygın kullanılan kelimelere yeni karşılıklar bulunması istenecek yeni kelimeler için küçük bir sözlük oluşturulacaktır. Sondan eklemeli diller hakkında bilgi verilecek yeni  kelimelerle cümle yapılacaktır.

Proje Sonu Beklentilerimiz

Dilinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu kavrayan ve günlük hayatında dilini doğru kullanmaya özen gösteren bireyler olmalarını sağlamak,Pandemi sürecinde sosyal etkileşimle eğlenmelerini sağlamak,Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek.

Oyunlarla ve aktivitelerle öğrencilerin konuşma becerilerini ortaya çıkararak öz güvenlerine katkı sağlamaktır.

Projemizin ingilizce etkileşimli web sayfası için tıklayınız...

Yayın: 24.05.2021 - Güncelleme: 24.05.2021 15:01 - Görüntülenme: 1252