KOCAELİ / GEBZE - Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi

May

Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere armağan eden, ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

May

Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi 2024-2025 eTwinning Okul Etiketi ile ödüllendirildi.Yürütücülerimiz Selma Tutkun Acur ve Melek Candemir'e teşekkür ederiz.

May

“Hayata tutunmamızı sağlayan, sesleriyle huzur bulduğumuz, sadece bir gün değil her gün kıymetlimiz olan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun!”

May

Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Sayın Dr. Erdal KILINÇ kurumumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimizle dersleri hakkında sohbet eden daire başkanımız sınıf ziyaretleri sonrasında ise kurumumuz öğretmenleri ile bir araraya gelerek kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

May

Romanya ve Moldova ortaklı  "Be Happy Be Successful" eTwinning projemiz ortakları, 9 mayıs eTwinning gününü sanatsal bir çalışma ile kutladılar.Bu çalışmayı yaparken geridönüşüm ve atık malzemeleri kullanarak çevre bilincine de vurgu yaptılar.

May

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Ülkemizdeki ve Dünyadaki Güncel Durumu" konulu konferansı ile Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin ÖZDEMİR hocamızı misafir ettik. Yenilenebilir, yenilemez enerji kaynakları, bu kaynakların çeşitleri ülemizde ve dünyada kullanım alanları, maliyetleri, ülkemizdeki enerji üretimi noktasında bu kaynakların yüzde kaçlık bir kısmı oluşturduğu, enerji çeşitlerinin olumlu-olumsuz yanları üzerine verimli bir konferans gerçekleştiren hocamıza öğrencilerimize katkıları dolayısıyla teşekkür ederiz.

Nis

FPV Drone Pilotu ve Eğitmeni Serkan ŞAHİN tarafından okulumuzda drone tanıtım semineri ve uçuş gösterisi yapıldı. Hocamıza teknoloji ve tasarım dersinde SolidWorks programını kullanarak öğrencilerimizin tasarlamış olduğu Roketsan Milli Akıllı Mühimmat maketini hediye ettik.

Hocamıza vermiş olduğu eğitim, yapmış olduğu uçuş gösterisi dolayısıyla teşekkür ederiz.

Nis

Kurumumuz Rehber Öğretmeni Melek CANDEMİR , Destek 1 ve Destek 2 gruplarına 7 hafta boyunca Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş "Bilim ve Sanat Merkezleri Duygu Gelişimini Destekleme Psikoeğitim Programı" nı uygulamıştır.Bu programın amacı;öğrencilerin kendi duyguları ile birlikte başkalarının duygularını tanıma, kişiler arası ilişkilerde uyum ve esneklik göstermeleri ,empati kurma, duygularını kontrol etme ve geleceğe dair iyimser olmalarıdır.Ayrıca kurumumuz öğretmeni Selma TUTKUN ACUR rehbeliğinde yürütülen "Mutlu Ol Başarılı Ol" eTwinning projesi ile de ilişkilendirilmiş olup ilave etkinlikler yapılmıştır.Program sonunda velilere de konu hakkında bilgi verilmiş ve öğrencilere katılım sertifikaları takdim edilmiştir.

Nis

Çocuk yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı en neşeli Gebze 23 Nisan Bilsem'de kutlanır...

Adımız 23 Nisan olunca bayramlara yaraşır bir etkinlikle tüm çocuklarımızın gününü şenlendirelim istedik. Ulu Önderimiz istikbal göklerdedir, demiş.O hâlde ne duruyoruz? Başlayalım hayallerimizi uçurup göğümüzü şenlendirmeye. Gebze 23 Nisan Bilsem uçurtma şenliği için herkes hazırlansın.

En havalı, en neşeli, en komik, en süslü, en bilimsel, en sanatsal uçurtmayı merakla bekliyoruz.

Tarih:24 Nisan 2024

Saat:16.30

Nis

Vatan, millet ve bayrak uğruna Şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.#ŞehitlerHaftası

Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun

Bin aydan daha hayırlı olan, başı rahmet ortası bereket sonu ise cehennemden azad olunan bir Ramazan ayının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ramazan-ı Şeriften ayrılmanın hüznünü yaşarken bayrama ulaşmanın da sevinci içerisindeyiz. Bayramımız mübarek olsun.

Nis

TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü'nü ziyaret ettik.

Etkinliğimizde ilk olarak motor mükemmeliyet merkezi ziyaret edildi. Burada üretilen benzinli, dizel ve elektrikli araçların motor testlerinin nasıl yapıldığına dair öğrencilerimiz bilgi aldılar. Buradan sonra batarya hücrelerinin üretildiği birime geçen öğrencilerimiz bataryayı oluşturan bileşenler ve bu bileşenlerin nasıl oluşturulduğuna dair bilgi aldılar. Sonrasında raylı ulaşımda yeni teknoloji olan hyperloop teknolojisinin geliştirildiği, bu konuda yarışmalarının düzenlediği alan ziyaret edildi. Son olarakta ülkemizin ilk yerli tasarım lokomotif motoru "160 serisi motor" yerinde gözlemlendi, üzerinde yapılan testlerin neler olduğu hakkında bilgi alındı. Üretim hattı gezildi, hattaki CNC tezgahları hakkında bilgi alındı.

"25 Mart-2 Nisan Kütüphane Haftası"