KOCAELİ / GEBZE - Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

Ağu

Gebze Bilseme İlk kez kayıt yaptıracaklar için kayıt tarihleri 14-31 Ağustos 2023  (Hafta içi 09:30-16:30)

Kayıt için Gerekli Evraklar

1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2. Öğrenci Belgesi (E devletten Barkodlu yada Okulundan mühürlü olabilir.)

3. Bilseme kayıt hakkı kazandığını gösteren sonuç belgesi.

4. Vesikalık Fotoğraf (2 Adet)

5. Top kağıt (2 Adet)

Ağu

2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  85, müzik yetenek  alanında ise 70 taban puan olarak belirlenmiştir. Sonuçlar için tıklayınız.

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 14-31 Ağustos 2023  tarihleri arasında  örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir. Öğrencinizin kayıt bölgesindeki BİLSEM  listesi için tıklayınız.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 07-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Depremden etkilenen on ilde, genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulamaları devam ettiğinden söz konusu illerde genel zihinsel yetenek alanına ait sonuçlar 19 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır.

Haz

Yaz okulu programlarımız aşağıda yayınlanmıştır. Yaz okulumuz 3 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında merkezimizde gerçekleştirilecektir. Öncelikle öğrencinizin isminin olduğu grupları tespit ediniz daha sonra ders programında dersinizin gününü yerini ve saatini bulabilirsiniz. Tüm öğrenci ve velilerimize başarılı bir Yaz Okulu ve iyi tatiller dileriz.

Haz

1- Başvurular 12-16 Haziran tarihlerinde alınacak olup; eğitimler 03 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Eğitimler ücretsiz olup şuan itibariyle 2. sınıfta okuyan ve üstü tüm öğrenciler 12. sınıf dahil başvurabilir. (Bilsem öğrencisi olma şartı yoktur.)

3- Başvurular bizzat Gebze Bilseme yapılacak olup kayıt için Nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenci belgesi getirilmelidir.

4- Öğrenciler en fazla 2 Atölye seçebilir, günde en fazla 4 saat ders haftada en fazla 8 saat ders görebilirler.

5- Derler hafta içi günlerinde 09:30 - 15:40 arasında planlanacaktır. (Öğrencinizin dersleri bu aralıktaki herhangi bir 4 ders saatinde bulunabilir.)

6- Öğrenci ders programları; başvurulardan sonra başvuru durumuna göre yapılacak olup, kurum web sayfamızdan duyurulacaktır.

Nis

GEBZE BİLİM VE SANAT MERKEZİMİZİN YENİ BINASINA GEÇMESİYLE ALACAĞI YENİ İSMİ OLAN "23 NİSAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ" İÇİN KURUMUMUZDA DÜZENLEDİĞİMİZ LOGO YARIŞMASININ SONUÇLARI BELLİ OLDU. ÖDÜL TÖRENİMİZ KURUMUMUZUN AÇILIŞ TÖRENİNDE YAPILACAK OLUP ÖDÜLLER BİZZAT LEYLA TEKBULUT HANIM EFENDİ TAFARINDAN TAKDİM EDİLECEKTİR.

Haz

2022 yılı GEBZE BİLSEM Yaz Okulu eğitimleri aşağıda yayınlanan programa göre 18 Temmuz - 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Öğrencilerin devamsızlık hakkı %25 yani her ders için en fazla 4 saattir. Tüm veli ve öğrencilerimizin devamsızlığa dikkat etmesi çok önemlidir. Öğrencinizin kayıtlı olduğu listeler aşağıda listelenmiştir.

Ara

Gebze Bilsem öğretmenleri danışmanlığında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projelerin sergileneceği Gebze Bilsem Tübitak 4006 Bilim Fuarımıza tüm halkımız davetlidir. Açılışımız 24 Ocak 2021 Cuma günü 15:00 da Gebze Bilsem Binası 3. Katta yapılacaktır.